RSS

Acı Biberdeki Capsaicin etken maddesi kilo verdiriyor

12 May

Koreli bilim insanları, kırmızı biberde bulunan “Capsaicin” etken maddesinin yağları eriterek kilo verdirdiğini ortaya çıkardı. Bu araştırma için laboratuvarda iki gruptan oluşan farelere şöyle bir diyet planı  uygulandı.

  1. Gruptaki farelere; “Capsaicin” li yüksek yağlı gıdalar verildi.
  2. Gruptaki farelere; “Capsaicin” siz yüksek yağlı gıdalar verildi.

Sonuç : Sekiz hafta sonra 1. Gruptaki farelerin % 8 oranında zayıfladığı görüldü.
Bu araştırma “Journal of Proteome Research” dergisinin 2010 haziran sayısında yayınlanmıştır.

ilk yayınlanma tarihi : 8 Haziran 2010 Salı, 20:53

Mehmet Saltürk

++++++++++++++++++++++++
Dipl. Biologe Mehmet Saltürk
Institute for Genetics
University of Cologne
++++++++++++++++++++++++

Orijinal makale :

Proteomic Analysis for Antiobesity Potential of Capsaicin on White Adipose Tissue in Rats Fed with a High Fat Diet

J. Proteome Res., 2010, 9 (6), pp 2977–2987 DOI: 10.1021/pr901175w Publication Date (Web): April 1, 2010 Copyright © 2010 American Chemical Society

 
Yorum yapın

Yazan: 12. Mayıs 2011 in Allgemein

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: